Home

Achtergrond 224 x bekeken

Veerman: geen vergoeding sneeuwschade

Schade die boomkwekers hebben opgelopen door extreme sneeuwval in 2005 behoort tot het ondernemersrisico. Minister Veerman vindt dan ook geen taak van de overheid om de ontstane schade te vergoeden.

Dit schrijft minister Veerman in een brief aan de Tweede Kamer. Veerman is eventueel wel bereidt of een garantstelling voor een eventuele verzekering te onderzoeken. De verantwoordelijkheid voor het tot stand komen van een dergelijke verzekering ligt volgens Veerman bij de sector. Voor deze garantstelling is Europese goedkeuring vereist.

Als er een verzekering van de grond komt met dezelfde voorwaarden als de verzekering voor bovenmatige regenval en als ondernemers zich daadwerkelijk verzekeren, wil Veerman zich inspannen voor een beperkte tegemoetkoming in de geleden schade. Dit natuurlijk onder voorwaarde van Europese goedkeuring.

Ondernemers die als gevolg van de huidige schade in de problemen komen kunnen een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen.

Meer informatie Brief van Veerman aan de Tweede Kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.