Home

Achtergrond 219 x bekeken

Snel aanvraag toeslagrechten insturen voor snelle uitbetaling

Het merendeel van de agrarisch ondernemers ontvangt in de periode tot eind februari het aanvraagformulier toeslagrechten. Aanvragen die voor 1 april zijn ontvangen zullen als eerste worden uitbetaald.

Dit heeft minster Veerman toegezegd om te voorkomen dat formulieren pas op het laatste moment worden verzonden. Met het formulier geven ondernemers aan dat ze toeslagrechten willen aanvragen. Zonder toeslagrechten ontvangen zij geen inkomenssteun. Het formulier moet uiterlijk 15 mei 2006 bij Dienst Regelingen binnen zijn.

Tegelijk met het aanvraagformulier wordt ook een overzicht van de geregistreerde gegevens verstuurd. Op dit overzicht staat het voorlopig berekende aantal toeslagrechten en de bijbehorende waarde. Het is belangrijk dat dit overzicht goed wordt nagekeken. Wijzigingen moeten zo snel mogelijk, maar uiterlijk 15 mei 2006, worden doorgegeven. Het overzicht is voor de eigen administratie en staat los van het aanvraagformulier. Ook als de gegevens op het overzicht niet kloppen, moet het aanvraagformulier toeslagrechten ondertekend worden teruggestuurd. Hiermee worden immers alleen toeslagrechten aangevraagd.

Lees ook Reactiewijzer Dienst Regelingen helpt bij controle toeslagrechten

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.