Home

Achtergrond 200 x bekeken

Beter wachten met bouw nieuwe WKK

Tuinders die er over denken een warmtekrachtkoppeling te laten bouwen, kunnen die plannen beter nog even in de koelkast zetten. Dat zegt directeur van Cogen Nederland, Kees den Blanken.

Onder de huidige regeling krijgen ondernemers subsidie voor bestaande WKK-installaties. Volgens minister Brinkhorst van Economische Zaken zijn er echter te weinig prikkels voor de uitbreiding van het aantal warmtekrachtkoppelingen. Dat moet anders, vindt hij. Daarom wil hij deze exploitatiesubsidie per 2007 aanpassen.

De aangekondigde wijziging betekent dat tuinders die al een WKK-installatie hebben daar binnenkort geen geld meer voor krijgen. Volgens Kees den Blanken, directeur van Cogen Nederland, is dat een ‘volstrekt vreemd plan. ,,Natuurlijk zijn wij positief over de ondersteuning van nieuwbouw”, zegt hij. ,,Maar de doelstelling van 10.000 megawatt aan WKK-productie wordt hier niet mee gehaald.”

Den Blanken adviseert tuinders die de mogelijkheid hebben te wachten met nieuwbouw, dat te doen. Hij verwacht dan ook dat de productie van warmtekrachtkoppelingen met de aangekondigde maatregelen voorlopig op slot gaat. ,,Niemand gaat nu nog een WKK bouwen als hij daar hij over anderhalf jaar niks meer voor krijgt”, zegt de directeur.

Lees ook Nieuwe regeling WKK in 2007

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.