Home

Achtergrond 196 x bekeken

Regeling natuurbraaksubsidie opengesteld

Boeren kunnen tot 15 juli een aanvraag indienen voor natuurbraaksubsidie. De perceelsranden van vijf en tien meter komen in aanmerking voor een extra vergoeding. Dat heeft Dienst Regeling donderdag bekend gemaakt.

In de loop van volgende week wordt de regeling gepubliceerd in de Staatscourant. Dan zullen ook alle voorwaarden bekend zijn. Maar volgens Dienst Regelingen zijn die grotendeels hetzelfde als vorig jaar. Een verschil is dat nu ook de perceelsranden van vijf en tien meter gesubsidieerd kunnen worden.

Dit is het laatste jaar dat de subsidieregeling als zodanig bestaat. Vanaf 2006 wordt deze opgenomen in de Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer. Boeren kunnen aanvraagformulieren telefonisch bestellen bij het LNV-Loket, via nummer 0800-2233322.

Aanvragen die na de 15e binnenkomen, worden niet in behandeling genomen. Er is dan ook geen kortingsregeling van kracht.

Lees ook Toch budget voor natuurbraaksubsidie

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.