Home

Achtergrond 266 x bekeken

'Prijs melkquotum zal stabiliseren'

Na een ongekende stijging in de eerste zes maanden tot 50 cent per procent vet, zal de prijs van melkquotum in het tweede half jaar stabiliseren. Dat meldt de vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Prijzen van 50 cent werden voor het laatst gerealiseerd in 2002. De oorzaak daarvoor is dat de vraag ‘behoorlijk’ is en het aanbod beperkt, aldus de vakgroep. De prijsstijging van het quotum lag volgens de NVM in de lijn der verwachting.

Door schaalvergroting zijn er steeds minder partijen die quotum aankopen. Dit jaar werden tot nu toe 580 transactie geregistreerd. Dat is 16 procent meer dan in het eerste half jaar van 2004. In dat jaar registreerde de vakgroep 1.200 transacties met een totaal van meer dan 35 miljoen kilogram.

Lees ook 'Grondprijs stijgt dit jaar vier procent'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.