Home

Achtergrond 163 x bekeken

Meer investeringen recht op bedrijfstoeslagen

Investeringen in onder meer leveringsrechten voor zetmeelaardappelen en premierechten voor ooien en zoogkoeien komen ook in aanmerking voor toeslagrechten uit de nationale reserve. Dat meldt Dienst Regelingen (DR).

Naast de genoemde investeringen kan de huur van een stal en de aankoop van dieren recht geven op toekenning uit de nationale reserve. Voorwaarde is wel dat de investeringen hebben geleid tot een verhoging van het subsidiebedrag in het jaar daarop.

DR heeft de vier categorieën toegevoegd aan de toeslagrechtenregeling naar aanleiding van opmerkingen van boeren tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten over het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Ook is besloten de aanvraagformulieren voor toeslagrechten uit de nationale reserve eerder beschikbaar te stellen. In plaats van in april volgend jaar, kunnen boeren al in augustus aangeven of zij in aanmerking willen komen.

Het melden van een private overeenkomst kan eveneens vanaf augustus. De aanvragen voor de vaststelling van de toeslagrechten kunnen vanaf januari 2006 worden ingestuurd, in plaats van april.

Volgens DR zijn de formulieren eerder beschikbaar om snelle uitbetaling mogelijk te maken. Het streven is om zoveel mogelijk boeren in december volgend bedrijfstoeslagen uit te betalen. Daarvoor is het wel raadzaam de formulieren binnen vier weken na ontvangst terug te sturen. Langer wachten mag, maar levert waarschijnlijk vertraging in de uitbetaling op. Officieel heeft DR daar tot 30 juni 2007 de tijd voor.

Meer informatie Infobulletins van Dienst Regelingen
Naslag Toeslagrechten

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.