Home

Achtergrond 190 x bekeken

Budget borgstellingsfonds-plus voor glastuinders uitgeput

Sinds maandag is het budget van € 25 miljoen van het Borstellingsfonds-plus (BF+) uitgeput. Dat betekent niet dat nieuwe aanvragen automatische worden afgewezen.

Als na beoordeling van de aanvragen tot 13 juni blijkt dat er toch nog geld beschikbaar is, worden ook de verzoeken die vanaf dat moment zijn ingediend behandeld. Daarvoor is de volgorde van binnenkomst bepalend. De huidig openstelling geldt alleen voor ondernemers uit de glastuinbouw. Het garantieplafond van het reguliere borgstellingsfonds wordt naar verwachting pas in de zomer overschreden.

Het borgstellingsfonds geeft banken de mogelijkheid ondernemers een lening te verstrekken onder de garantie van de overheid dat rente en aflossing worden terugbetaald. Met het BF+ wil LNV met name agrarische ondernemers steunen die herstructurering en vernieuwing in de landbouw voorstaan. De selectiecriteria voor deze regeling zijn daarom strenger dan voor de het reguliere fonds, maar de financieringsmogelijkheden ruimer.

Naslag Borgstellingsfonds

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.