Home

Achtergrond 205 x bekeken

Champignonvoetjes mogelijk als meststof toegestaan

Nog deze zomer wordt uitsluitsel verwacht over het mogelijk gebruik van champignonvoetjes als meststof. Op basis van het Projectvoorstel samenstelling champignonvoetjes wordt informatie verzameld voor de ondersteuning van de ontheffingsaanvraag van champignonvoetjes als meststof.

Dit schrijft staatssecretaris Van Geel in een brief aan de Tweede Kamer. Op dit moment wordt de uitslag van het onderzoek beoordeeld. In dien geen verder aanvullend onderzoek nodig is wordt deze zomer nog uitsluitsel verwacht.

Nu worden champignonvoetjes nog als afvalstof beschouwd. Dat is op zich bijzonder volgens het projectvoorstel. Champignons zijn geschikt voor menselijke consumptie en de voetjes worden ineens al bedrijfsafval aangemerkt. Champost is inmiddels wel erkend als meststof. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat champignonvoetjes ook een bemestende waarde hebben. Eventueel zouden champignonvoetjes ook gemend kunnen worden met champost en dan als meststof worden verspreid.

Meer informatie Brief aan de Tweede Kamer
Meer informatie Projectvoorstel samenstelling champignonvoetjes

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.