Home

Achtergrond 182 x bekeken

Subsidie voor arbeidsvriendelijke vindingen

Ondernemers die met een vinding de arbeidsomstandigheden verbeteren, kunnen voor de ontwikkeling subsidie krijgen van Senter. De Subsidieregeling Preventie en Arbeidsuitval (SPA) is daartoe geopend van 14 maart 2005 tot en met 29 april 2005. De bijdrage bedraagt maximaal 50 procent van de projectkosten met een maximum van €95.000.

Voor de subsidie komen nieuwe en sterk verbeterde bedrijfsmiddelen in aanmerking. Het product moet bijdragen aan het voorkomen of verminderen van blijvende gezondheidsschade aan mensen op het werk. Het project moet een bekend en erkend arboprobleem in de sector aanpakken.

Belangrijk is dat het bedrijfsmiddel risico’s in het arbeidsproces kleiner maakt. Risico’s ontstaan bijvoorbeeld door overbelasting, repeterende bewegingen of schadelijk geluid. Projecten worden beoordeeld op drie criteria: innovatieve technologie, maatschappelijk voordeel en economisch voordeel.

Meer informatie en aanvraagformulier Site van Senter

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.