Home

Achtergrond 182 x bekeken

Ondernemers ontvangen brief inzake grijs kenteken

In mei en juni ontvangen ondernemers die een bestelauto hebben een brief van de Belastingdienst. Indien aan de voorwaarden wordt voldaan om voor een grijs kenteken in aanmerking te blijven komen, hoeft op deze brief niet te worden gereageerd. De voorwaarden: de houder is BTW-ondernemer en de auto wordt voor meer dan 10% zakelijk gebruikt.

Voor eigenaren van een bestelauto die aan de voorwaarden voldoen is er dus niets aan de hand. Indien er na 1 juli 2005 een bestelauto wordt aangeschaft, moet eerst BPM worden betaald en valt de auto automatisch in het hogere tarief van de wegenbelasting. Zodra de nieuwe auto wordt geregistreerd stuurt de Belastingdienst een aanvraagformulier voor de teruggave van de BPM op. Binnen één maand nadat dit formulier is teruggestuurd, wordt de BPM terugbetaald. Met dit formulier wordt ook automatisch het lagere tarief voor de motorrijtuigenbelasting aangevraagd.

Meer informatie Veranderingen Grijs kenteken
Lees ook Grijs kenteken blijft ook voor boer in landbouwregeling

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.