Home

Achtergrond 696 x bekeken

Nieuwe grondsoortenkaart LNV ter inzage

Vanaf deze week liggen de nieuwe grondsoortenkaarten bij de Dienst Regelingen ter inzage. De kaarten zijn ook digitaal te raadplegen. De huidige inzage betreft een voorpublicatie. Iedereen die zijn bedenkingen heeft kan deze kenbaar maken tot 1 juli 2005. Dit kan alleen met een rapport van een recent bodemkundig onderzoek.

Hoeveel en in welke periode er mest mag worden uitgereden hangt ook onder het nieuwe mestbeleid af van de grondsoort. In de nieuwe kaart worden drie grondsoorten onderscheiden:Zand- en lössgronden, veengronden en klei. De definitie hiervan is ook duidelijk omschreven. Via het LNV-loket kan na het inloggen in “Mijn Dossier” de grondsoortenkaart worden ingezien. Vanaf 1 april bestaat er ook de mogelijkheid, om de grondsoortenkaart onder de kaarten van de geregistreerde percelen te leggen.

Eventuele bedenkingen over de grondsoortenkaart moeten per perceel kenbaar worden gemaakt. Dit kan alleen als ook een recent rapport van een bodemkundig onderzoek wordt toegevoegd. Alleen dan wordt het verzoek in behandeling genomen. Binnen zes weken na ontvangst wordt beslist of de grondkaart wordt gewijzigd of niet. Tot 1 juli 2005 kunnen bedenkingen kenbaar worden gemaakt.

Meer informatie Uitgebreide informatie van het LNV-loket
Meer informatie Bekijk de kaarten via Mijn dossier van Het LNV-loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.