Home

Achtergrond 181 x bekeken

Varkensslachtingen Duitsland boven 48 miljoen stuks

Het aantal varkensslachtingen in Duitsland komt dit jaar boven de 48 miljoen stuks uit. Dat is een record. Eind september verwachtte het Duitse markt- en prijsbureau ZMP dat totaal 47,5 miljoen varkens zouden worden geslacht.

Het ZMP verhoogt de schattingen omdat de Duitse veehouders steeds meer varkens zijn gaan houden dit jaar. Ze willen profiteren van de goede varkensprijzen. Ook zijn meer varkens geïmporteerd uit Nederland en Denemarken, vanwege de hogere Duitse varkensprijzen.

Daardoor stijgt het aantal slachtingen met bijna 4 procent ten opzichte van de 46,3 miljoen vleesvarkens die vorig jaar zijn geslacht. Het ZMP schat dat dit jaar totaal 3,3 miljoen vleesvarkens en 4,5 miljoen biggen zijn ingevoerd in Duitsland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.