Home

Achtergrond 188 x bekeken

Testgegevens Claas Ares 567ATZ

Gegevens:
81 kW (110 pk, zestraps powershift met vier elektro-hydraulisch geschakelde groe- pen en omkeer onder last = 24 versnellingen voor- en achteruit.
Aftakas: 540/1.000 en voor beide een spaarstand.
Bijzonderheden: cabinevering rondom.
Prijzen: standaard 58.329 euro. Zoals getest, met o.a. fronthef/aftakas (3.957 euro), airco, schakelauto- matiek (695 euro), load sensing hydrauliekpomp (1.054 euro), 2 elektrische hydrauliekventielen (2.470 euro): 70.154 euro.

Testoordeel:
Veldwerk PLUS: Prettig motorgeluid. Stille transmissie. Excellent schakelende powershift. Automatiek reageert adequaat. Goede trekkrachtregeling, fijne snelhefschakelaar. Opbrengst van elektrische hydrauliekventielen verandert per draaiknop. In de armleuning zit een handige kruishendel. Er zijn vier aftakas- toerentallen.
MIN: Hoge motorkap belemmert zicht. Schakelmoment te laat in zuinige stand (wordt verbeterd). Automatiek differentieel valt uit na gebruik van remmen. Ventilatie zuigt warme lucht mee. Omslachtige beveiliging hef. Hydrauliekhendel zit schakeljoystick in de weg.

Transport PLUS: De powershift en de groepen schakelen automatisch en boterzacht. Snel zappen tussen groepen kan. Rijdt ruim 40 km/u bij zuinige 1.950 toeren. Exellente cabinevering.
MIN: Schakelt te traag terug en blijft in hoge versnelling hangen. Nukkig schakelen bij geringe last.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.