Home

Achtergrond 274 x bekeken

Subsidie energie-onderzoek opengesteld voor landbouw

Ook boeren en tuinders kunnen voortaan subsidie ontvangen voor onderzoeken gericht op duurzame energie. Tot nu toe stond de regeling Energie Onderzoek Subsidie: demo en transitie-experimenten niet open voor de landbouwsector. Minister Brinkhorst van Economische Zaken vindt dat echter ‘onwenselijk’.

Dat blijkt uit een publicatie in het Staatsblad. Op basis van deze regeling kunnen ondernemers subsidie krijgen voor energiedemonstratieprojecten en energietransitie-experimenten. In aanmerking komen investeringen in bijvoorbeeld biomassa of een verbetering van de efficiëntie.

Volgens uitvoeringsinstantie SenterNovem wordt de regeling volgend jaar drie maal geopend. Het is nog onduidelijk op welke data, maar de verwachting is dat de eerste tender in januari plaatsheeft. Er is nog geen budget voor de regeling bekend gemaakt.

Boeren en tuinders die in aanmerking willen komen, kunnen hun projectidee tijdens de openstelling indienen. Een adviescommissie bepaald welke aanvragen gehonoreerd worden. Het maakt dus niet uit wanneer het idee precies wordt ingestuurd, zolang het maar binnen de tenderdata is.

Het is mogelijk om vooraf advies in te winnen bij SenterNovem. Ondernemers kunnen daartoe nu al hun projectvoorstel indienen bij deze instantie.

Meer informatie Publicatie in het Staatsblad
Meer informatie Dossier EOS van SenterNovem

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.