Home

Achtergrond 171 x bekeken

Beperkte wijzigingen energie-investeringsaftrek

De jaarlijkse aanpassing van de Uitvoeringsregeling energie-investeringsaftrek 2001 (EIA) heeft dit keer weinig gevolgen voor boeren en tuinders. Het blijft bij een wijziging van de regels voor koelruimten.

Dat heeft het ministerie van Financiën deze week bekend gemaakt. De regeling is vanaf volgend jaar ook toepasbaar op isolatiemateriaal voor koel- of vriesruimten. Er is een bedrag van twintig euro per vierkante meter te isoleren oppervlak beschikbaar.

In de nieuwe EIA-lijst is ook de omschrijving voor koelinstallaties veranderd. Daarnaast is er een onderscheid aangebracht tussen installaties die werken met ammoniak en eventueel koolstofdioxide als koudemiddel, en installaties die werken met andere HCFK-vrije koudemiddelen.

Verder heeft het ministerie de regels en omschrijvingen voor de hoogteredementspomp voor centrale verwarmingen, windturbines en biomassa aangepast. Ook heeft een aantal redactionele aanpassingen plaatsgehad.

De EIA biedt ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen of onderdelen daarvan een fiscaal voordeel van 44 procent. De gewijzigde regeling is inmiddels van kracht. Investering die zijn gedaan op of na 25 december moeten voldoen aan de nieuwe voorwaarden. Er is voor 2006 een miljard euro beschikbaar voor de EIA-regeling. De uitvoering is in handen van de Belastingdienst en uitvoeringsinstantie SenterNovem.

Lees ook Wijziging meldingsprocedure EIA en MIA
Lees ook Fiscaal voordeel voor energiezuinige koelinstallatie
Meer informatie De nieuwe EIA-regeling
Meer informatie Brochure EIA van SenterNovem

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.