Home

Achtergrond 133 x bekeken

Alleen subsidie voor jonge WKK-installaties

Warmtekrachtkoppelingen (WKK’s) ouder dan tien jaar komen vanaf 2006 niet meer in aanmerking voor subsidie. Dergelijke installaties hebben geen kosten aan rente en afschrijvingen en kunnen dus uit de rode cijfers blijven.

Dat schrijft minister Brinkhorst (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. Hij baseert zich daarbij op onderzoek van het Energiecentrum Nederland (ECN). In de praktijk betekent dit dat alleen WKK’s die na 1 januari 1997 voor het eerst elektriciteit zijn gaan leveren, volgend jaar in aanmerking komen voor subsidie.

In dezelfde brief maakt Brinkhorst de nieuwe subsidiebedragen bekend zoals die in 2006 zullen gelden. Voor gasmotor WKK’s wordt 2,5 cent per kWh uitgekeerd, voor installaties grote dan 120 MW 1,2 cent en voor de overige machines 2 cent. In totaal is een budget van ongeveer 36,5 miljoen euro beschikbaar.

De subsidiebedragen zijn nog niet definitief. Er is nog toestemming nodig van de Europese Commissie. De uiteindelijke vaststelling heeft daarom niet eerder plaats dan eind januari, aldus Brinkhorst.

Meer informatie Brief van Brinkhorst

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.