Home

Achtergrond 314 x bekeken

Protest tegen LLTB

Boer en tuinder wijzen beleid megastallen af

De LLTB helpt volgens hen door ondersteuning van megastallen het gezinsbedrijf kapot te maken en heeft bovendien weinig oog voor dierenwelzijn en milieu. Volgens de twee heeft LLTB een aandeel in Knowhouse, dat megaprojecten zoals het Nieuw Gemengd Bedrijf financiert. Dit bedrijf heeft straks 35.000 varkens en 1,3 miljoen kippen, een slachterij, composteringsbedrijf en biovergistingsinstallatie. Volleberg: "Dit bedrijf betekent dat ongeveer tien miljoen slachtingen meer zullen plaatsvinden in Nederland. Het betekent dat de markt verder overspoeld wordt. Dat willen wij niet helpen financieren." Foto Twan Wiermans

Twee medewerkers van het bedrijf TNN brengen klimaatdoeken aan in een nieuw stuk kas van de stichting Tuinbouwproject Friesland. De bestaande kas van 1.000 vierkante meter is uitgebreid met 550 vierkante meter. Op deze locatie trainen ervaren bollentelers (aspirant) agrarische ondernemers. Bedrijfsleider Johan Pauzenga: "Het is niet uit weelde dat we groeien. We zoeken manieren om geld te verdienen. De uitbreiding is een relatief goedkope investering." Op 1 december gaan de eerste tulpenbollen de kas in. Foto Jan Bouwman

Agrifirm wil akkerbouwers bijspijkeren op internetgebied, zodat zij de functie Agrifirm Online beter gaan gebruiken. Midden december hebben bijna 300 akkerbouwers de cursus gevolgd. Die begon vandaag. Daartoe rijdt er een als mobiel opleidingscentrum ingerichte vrachtwagen naar de verschillende Agrifirmvestigingen in het noordelijke deel van het land. Die bus heeft twaalf snelle, draadloze internetverbindingen. De cursus duurt tweeëneenhalf uur. Foto AxiPress

Melkveehouders en andere geïnteresseerden bekeken vandaag de omzetting van biogas naar groen gas op het Praktijkcentrum voor Melkveehouderij en Milieu De Marke in het Gelderse Hengelo. Deze omzetting kan interessant zijn voor melkveehouders met een mestvergistingsinstallatie. De omzettingsinstallatie staat op De Marke als proefproject. Daaruit moet blijken of de installatie ook voor melkveehouders van betekenis kan zijn. De projectgroep Biomassa & WKK organiseerde de bijeenkomst. Foto Theo Kock

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.