Home

Achtergrond 252 x bekeken

Meer geld voor kennisregeling biologische landbouw

Dankzij een verdubbeling van het budget voor de openstelling biologische landbouw in 2005 van de Kaderregeling kennis en advies, kan het ministerie bijna alle subsidieaanvragen toewijzen. Het budget bedraagt daardoor 1,115 miljoen euro.

De aanvraagperiode liep tot en met 12 augustus van dit jaar. De openstelling is bedoeld voor agrarische ondernemers die biologisch gaan boeren of al zijn omgeschakeld. Voor het inwinnen van advies kunnen ze subsidie krijgen. Het gaat dan om advies op het gebied van omschakeling, bedrijfsuitbreiding en mogelijkheden van alternatieve inkomsten zodat de ondernemer biologisch kan blijven produceren.

Tot en met 30 november kunnen (biologische) boeren nog subsidie aanvragen voor projecten waarmee de verkoop van biologische producten is te stimuleren. Ook initiatieven waarmee het van het innovatieve karakter van de biologische landbouw wordt versterkt, komen in aanmerking voor steun. In totaal is een half miljoen euro beschikbaar.

Aan die regeling zijn een aantal eisen gesteld. Zo moet het project binnen een half jaar na de subsidieverlening starten en binnen drie jaar zijn afgerond. Ook van belang is dat het plan niet overeenkomt met een eerder uitgevoerd project in het kader van deze regeling. De resultaten van de demonstratie of kennisoverdracht worden openbaar gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.