Home

Achtergrond 149 x bekeken

Kamer blokkeert verhoging pacht

De pachtnormen worden niet verhoogd. Een grote meerderheid in de Tweede Kamer keerde zich gisteren tegen dit voorstel van minister Veerman (LNV).

De inkomenssituatie en het rendement maken een verhoging onverantwoord. Daarom keren de fracties van CDA, VVD, PvdA en LPF zich tegen het voorstel de pachtnormen per 31 oktober met tien procent te verhogen.

Veerman ging gemakkelijk akkoord met het verzet van de Kamer. Wel laat hij een commissie van deskundigen de mogelijkheden onderzoeken voor een nieuw systeem van pachtnormen. De basis daarvan moet het opbrengend vermogen van grond en het rendement van productie zijn. Over een half jaar worden conclusies van deze commissie verwacht.

Lees ook Onderzoek naar nieuw pachtprijsmechanisme

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.