Home

Achtergrond 203 x bekeken

Geen nieuwe verkoopronde met andere prijzen voor domeingronden

Staatssecretaris Wijn is niet van plan om een nieuwe verkoopronde in te zetten voor de verkoop van de domeingronden. Hij is ook niet van plan om de prijsstelling te heroverwegen. De erfpachters, verenigd in de Commissie Vogelvrij, hadden tot 1 oktober uitstel gekregen. Dit uitstel wordt verlengd tot na het algemeen overleg op 6 oktober.

Dit blijkt uit een brief van staatssecretaris Wijn, waarin hij kamervragen beantwoord. Een aantal erfpachters is verenigd in de Commissie Vogelvrij. Zij hebben al meerdere malen uitstel gekregen. Volgens de voorwaarden heeft elke erfpachter één maand om te beslissen over de aankoop van de gronden. Uit coulance heeft Domeinen echter nog tweemaal twee maanden uitstel verleend. Voor de erfpachters verenigd in de Commissie Vogelvrij betekent dit dat het uitstel op 1 oktober zou aflopen. Het uitstel is echter verlengd tot na het algemeen overleg van 6 oktober. Staatssecretaris Wijn heeft echter al aangegeven niet de prijsstelling van de erfpachtgronden te heroverwegen.

Hij laat ook weten dat er inmiddels zo’n 80 procent van alle te koop aangeboden gronden zijn verkocht aan de zittende erfpachter. Van de 15.200 hectare altijddurende erfpachtgronden is 85% verkocht, van de 13.050 hectare 40-jarige erfpachtgronden is 81% verkocht en van de 4.700 hectare grondbankgronden is 61% verkocht. Daarnaast is bij openbare inschrijving 622 hectare verkocht aan Fortis Vastgoed, omdat de zittende pachters geen interesse in koop hadden.

Meer informatie Brief van de staatssecretaris aan de Tweede Kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.