Home

Achtergrond 156 x bekeken

Geen compensatieregeling voor onteigende erfpachters strategische gronden

Er komt geen bijzondere financiële regeling voor erfpachters van strategische gronden. De vrees dat agrarische ondernemers bij onteigening onvoldoende gecompenseerd worden, is volgens Staatssecretaris Wijn (Financiën) ongegrond.

Voor erfpachters die moeten wijken vanwege nieuwe ruimtelijke bestemmingen, gaat Domeinen op zoek naar een alternatieve locatie. Ook een financiële vergoeding behoort tot de mogelijkheden. De Onteigeningswet biedt een vangnet voor het geval dat de betrokken partijen er niet uitkomen.

Daarmee is volgens Wijn gegarandeerd dat de erfpachter in vermogen en inkomen er niet op achteruit gaat in het geval van onteigening. Een bijzondere compensatie regeling vindt hij daarom niet nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.