Home

Achtergrond 233 x bekeken

Ammoniakplafond in plaats van maximum aantal dieren bij natuurgebieden

Veehouders in de buurt van natuurmonumenten zijn gebonden aan een maximale ammoniakdepostie. Het aantal dieren speelt geen rol. Dat zegt de Raad van State. De rechter bevestigt hiermee het standpunt van minister Veerman.

Een legkippenhouder die een vergunning kreeg op basis van ammoniakdepostitie vindt echter dat een plafond rechtsonzekerheid met zich meebrengt. Nieuwe rekenmethodes kunnen er volgens de boer voor zorgen dat de uitstoot per dier straks hoger blijkt te zijn. En dan zou hij zijn bedrijf moeten inkrimpen.

De Raad van State vindt met minister Veerman dat voor de Natuurbeschermingswet alleen de depositie van belang is. Het aantal dieren speelt dus geen rol.

Meer informatie Uitspraak van de Raad van State

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.