Home

Achtergrond 208 x bekeken

Geen nieuwe pachtovereenkomsten dijkbeheerders Zeeland

Schapenhouders in Zeeland kunnen geen dijken meer pachten. Waterschap Zeeuwse Eilanden (WZE) wil alleen nog ingebruikgevingsovereenkomsten afsluiten. Bestaande pachtcontracten worden wel gehandhaafd.

Volgens WZE is gebleken dat het gras op de dijken vaak niet goed wordt onderhouden door agrariërs. Daarom wil het waterschap geen nieuwe pachtcontracten meer aangaan, maar alleen nog ingebruikgevingsovereenkomsten. Daarvoor geldt een aantal standaardeisen. Als een schapenhouder zorgt voor een goede grasmat, wordt daar soepeler mee omgegaan.

De overeenkomst geldt voor vijf jaar. Maar boeren die het gras slecht onderhouden verliezen het recht op beheer van hun dijkvak. Het omzetten van de pachtcontracten in ingebruikgevingsovereenkomsten wordt alleen gedaan als er pachtgrond vrijkomt.

Meer informatie Standaard eisen voor dijkbeheer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.