Home

Achtergrond 293 x bekeken

Voorgestelde pachtprijsverhogingen van de baan

LTO meldt op basis van contacten met Domeinen dat de voorgestelde pachtprijsverhogingen per 1 november niet doorgaan. Zowel voor losse grond als voor bedrijfsgebouwen wordt de nullijn gehanteerd. De Tweede Kamer verzette zich vorige week ook al tegen de pachtprijsverhoging.

De prijzen voor los land zouden met 15% stijgen en de prijzen voor bedrijfsgebouwen met 16,5%. Deze verhogingen lijken dus van de baan. De nullijn zal worden gehanteerd tot medio 2005. Dan zal de nieuwe pachtwetgeving in werking treden. In de nieuwe wet zullen de pachtprijzen worden vrijgelaten.

Argumenten tegen de pachtprijsverhogingen waren de lage rendementen in de agrarische sector en de lagere grondprijzen.

Lees ook Pachters tegen voorgestelde pachtprijsverhoging van 15%

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.