Home

Achtergrond 224 x bekeken

Tweede Kamer ziet af van aanpassing mestakkoord

Tijdens de stemming over een motie van de LPF bleek dat de meerderheid van de Tweede Kamer het mestakkoord niet wil openbreken. Staatssecretaris Van Geel en minister Veerman hadden eerder al aangegeven dat ze de motie niet zouden uitvoeren als deze zou worden aangenomen.

In de motie van LPF-er Wien van den Brink werd aangedrongen op heropening van de onderhandelingen met Brussel over het bereikte mestakkoord. Aanvankelijk leek hier een kamer meerderheid voor te vinden. De VVD steunde de motie aanvankelijk wel. Maar VVD’er Oplaat trok zijn steun in. Als reden gaf Oplaat dat het niet zijn bedoeling is om van Geel en Veerman naar huis te sturen. Dat zou namelijk de consequentie kunnen zijn.

Veerman was tevreden met de uitkomst van de stemming. Hij hoopt met Prinsjesdag nog enkele maatregelen bekend te kunnen maken de pijn wat verzachten. Maar de grote lijnen van het nieuwe mestbeleid blijven dus overeind.

Lees ook Stikstofgebruiksnormen in aanloop naar 2009 aangescherpt
Lees ook Brussel na aanpassingen akkoord met mestbeleid

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.