Home

Achtergrond 194 x bekeken

Nieuw gebiedsplan Groningen biedt meer ruimte voor natuurbeheer

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben het Gebiedsplan aangepast en ter inzage gelegd van 10 juni tot 9 juli. De grenzen van natuurgebieden zijn aangepast en ook in toekomstige natuurgebieden zijn nu meer mogelijkheden voor gesubsidieerd natuurbeheer.

In het Gebiedsplan staat in welke gebieden en voor welke doelen er subsidiemogelijkheden van de subsidieregeling Natuurbeheer en de Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer zijn.

De grenzen van een aantal gebieden zijn enigszins aangepast, wat meestal een verruiming van de mogelijkheden betekend. Soms is dit echter ook een verslechtering. Met name de begrenzing van de Grootegastermolenpolder en de Zuidoosthoek van de Blauwe Stad zijn aangepast. In toekomstige natuurgebieden zijn in het nieuwe gebiedsplan meer mogelijkheden voor subsidies. Ook zijn enkele ecologische verbindingszones vastgelegd, waarbinnen er ook meer subsidiemogelijkheden ontstaan.

De kaarten liggen bij de gemeenten en provincie ter inzage.

Meer informatie Ontwerp gebiedsplan
Meer informatie Informatie van LNV over natuurbeheer

Copyright © Agrocount.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.