Home

Achtergrond 161 x bekeken

Ingrijpende prijsverlagingen zuivel van de baan

Drastische ingrepen in de zuivel blijven achterwege. Gezien de tegenstand tegen zijn plan heeft EU-landbouwcommisaris hiervan afgezien en houdt alleen vast aan Agenda 2000.

In Agenda 2000 wordt gesproken over een prijsverlaging van vijftien procent, terwijl Fischler in zijn aangepaste plannen het dubbele wilde doorvoeren. Daarnaast gaf hij aan dat voor magere melkpoeder een kleinere prijslaging acceptabel is dan voor boter.

Fisschler zei dinsdag verder geen ingrijpende veranderingen te willen aanbrengen in zijn hervormingsvoorstellen voor de Europese landbouw. De twee kernpunten daarin zijn: modulatie (geld van landbouw naar plattelandsontwikkeling) en ontkoppeling (geen verbanden steun en productie).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.