Home

Achtergrond 165 x bekeken

Tijdelijke voorzieningen niet van invloed op waarde grond

Het Hof Den Haag kende onlangs geen WOZ-waarde toe aan tijdelijke voorzieningen op en in een perceel landbouwgrond. De voorzieningen waren onder andere aarden banen in verband met proefnemingen voor de aanleg van de hogesnelheidslijn.

De vergunning voor de proefneming was in 1997 verstrekt en was vijf jaar geldig. Tevens was de bouw van een toegangsbrug, een directiekeet en een heipalenveld vergund. Na vijf jaar moest het proefterrein weer zijn ontmanteld en zijn teruggebracht in de agrarische staat. Dit is in 2001 gebeurd.

Volgens Hof Den Haag zijn de tijdelijke voorzieningen niet bestemd om duurzaam ter plaatse te blijven. Daarom is er geen sprake van een onroerende zaak.

Meer informatie Uitspraak Hof Den Haag

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.