Home

Achtergrond 430 x bekeken

Ondergrond bedrijfswoning naar privé: geen bestemmingswijzigingswinst

Opnieuw heeft de belastingrechter, ditmaal het Hof Amsterdam, beslist dat indien er voor de bouw van een eerste bedrijfswoning grond naar privé wordt overgebracht dit niet geld als een bestemmingswijziging.

De fiscus heeft na 26 juni 2000, ook voor eerdere jaren, regelmatig geprobeerd de bij overbrenging naar privé gerealiseerde meerwaarde niet onder de landbouwvrijstelling te laten vallen. De rechter heeft opnieuw met het standpunt van de fiscus korte metten gemaakt. Er is geen belaste winst te constateren.

De rechter meende dat onder omstandigheden de ondernemingsuitoefening het noodzakelijk maakt dat de ondernemer bij zijn bedrijf woont. In die omstandigheden is sprake van gebruik dienstbaar aan het land- of tuinbouw bedrijf. Deze stelling lijkt ook onder het huidig artikel 3.12 tot onbelastbaarheid te kunnen leiden. (Wil Keulers)

Meer informatie Uitspraak Hof Amsterdam

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.