Home

Achtergrond 205 x bekeken

Vernietigen broedeieren waarschijnlijk volledig vergoed

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) ging er bij zijn schadevergoedingen tot nu toe van uit dat het vernietigen van broedeieren om een welzijnsmaatregel betrof. Nu blijkt dat als een bestrijdingsmaatregel te gelden, waardoor een volledige schadeloosstelling mogelijk is. De Europese Commissie moet de vergoeding voor de helft betalen.

Brussel moet het verzoek van het ministerie van landbouw om de tijdens de vogelpestperiode vernietigde broedeieren en eendagskuikens volledig te vergoeden nog goedkeuren.

De broederijen, die voor een schadevergoeding voor hun vernietigde broedeieren en eendagskuikens in aanmerking willen komen, moeten in de periode van 1 maart tot en met 1 augustus geleden hebben onder vervoersbeperkingen. Bovendien moeten al hun broedeieren en eendagskuikens naar de destructor zijn afgevoerd. Niet alleen de tijdens de vogelpestperiode ingelegde broedeieren, maar ook de voorraden tellen mee voor de schadevergoeding. Daardoor kan het schadebedrag hoger uitvallen dan het nu ingeschatte bedrag van 9,5 miljoen euro. (Bron: AgD)

Lees ook € 3 miljoen aan Europees geld voor vermeerderaars veilig gesteld

Waarde vernietigde broedeieren en eendagskuikens

Nieuwe pagina 1
De waarde van de wegens de vogelpest vernietigde broedeieren en eendagskuikens (in euro's). Bron: PPE.
Broedeieren op voorraad
vaccin  0,154
vleeskuikens 0,154
leghennen 0,154
(groot)ouderdieren 1,071
eenden 0,375
Ingelegde broedeieren
vaccin 0,163
vleeskuikens 0,174
leghennen 0,174
(groot)ouderdieren 1,091
eenden 0,404
Eendagskuikens
vleesrassen 0,243
legrassen 0,590
(groot)ouderdieren 1,512
eenden 0,538

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.