Home

Achtergrond 198 x bekeken

Geen akkerbouwsteun vanwege onjuiste aanmelding kavelruil

Aangevraagde akkerbouwsteun werd niet toegekend. De aanvrager had land geruild in de kavelruil. Hij kon echter niet aantonen dat hij op juiste wijze een aanvraag voor toekenning van de definitie akkerland heeft gedaan.

Een veehouderij kreeg geen subsidie voor zijn perceel maïs toegekend. Een deel van het perceel voldoet namelijk niet aan de voorwaarden dat er in de periode 1986 tot 1991 er akkerbouwgewassen op het perceel geteeld moeten zijn. In deze periode was het perceel namelijk in gebruik als grasland.

De veehouder voerde aan dat het perceel hem was toegedeeld in de kavelruil en dat hij daarom een verzoek had ingediend voor de toekenning van de definitie akkerland, zoals deze op het oude perceel ruste. De veehouder had echter naar meerdere verzoeken van Laser geen aanvullende bewijsstukken toegezonden.

Het besluit van Laser in niet geheel om de juiste wijze tot stand gekomen. Daarom wordt het besluit vernietigd. Echter vindt het College van Beroep voor het Bedrijfsleven wel dat de veehouder niet in voldoende mate heeft aangetoond dat hij in aanmerking komt voor de wijziging van de definitie in akkerland. Het College komt dus ook tot de conclusie dat er terecht geen akkerbouwsteun is toegekend.

Meer informatie Uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.