Foto: ANP BoerenlevenOpinie

‘Help de depressieve vis’

Jazeker, er is sprake van depressieve vissen. De natuur is in gevaar. Niet door de agrariërs, maar door de stadsmensen.

In Twentse beken en rivieren is volgens dagblad Tubantia sprake van een verhoogde concentratie aan medicijnen zoals antidepressiva en anticonceptie middelen. De mensen slikken deze middelen en piesen die uit of spoelen restanten door de plee. De gewone mens, de allergrootste vervuiler van deze aardbol. Diezelfde mens die de moderne dierhouderij te pas en te onpas afschildert als een stelletje milieuvervuilers. Ja, die onwetende mens. Best wel grappig. Of droevig??

Genderneutraal

De vis schijnt er al veel last van te hebben. De voortplanting komt in gevaar. Mannelijke vissen worden langzaam genderneutraal. De kreeft die zich normaliter moet verschuilen als er een snoek voorbij zwemt, biedt zich nu opeens aan: ‘hier ben ik’. Blijkbaar te zelfverzekerd door de restanten viagra. Het schijnt dat alleen de depressieve vis er wel baat bij heeft; die krijgt nu immers antidepressivia.

‘Binnenkort oppassen voor agressieve goudvissen in de Amsterdamse viskommetjes’

Drugs

Alle gekheid op een stokje, het is natuurlijk wel droevig gesteld. Het achteloos weggooien van medicijnen en antibiotica. Ik vraag me wel af hoe het dan met het water in Amsterdam is gesteld. Daar worden naast medicijnen ook nog andere pilletjes en poeders gebruikt. Zeker meer dan in een gemiddeld dorp in Twente. De combinatie van medicijnen en drugs is bij de mens gevaarlijk. Krijg je van die agressieve mannekes van. Binnenkort dus oppassen voor agressieve goudvissen in de Amsterdamse viskommetjes op 5 hoog?

Beheer
WP Admin