Opvolger Bart Hotting - Foto: Lex Salverda BoerenlevenFoto

‘Ik wil minstens drie keer meer tulpenland’

Bart Hotting (23) wil volgend jaar in de maatschap komen met zijn vader en broer. Ze hebben 85 hectare akkerbouw met aardappelen, uien, wortelen, kool en tulpen.

Op het akkerbouwbedrijf in Slootdorp (Noord-Holland) is geen specifieke rolverdeling. Iedereen pakt alles aan wat er op dat moment moet gebeuren, maar het allerliefst is Bart bezig met oogsten. Het schuurwerk dat erbij komt kijken vindt hij niet erg.

Als ik ook in de maatschap kom, verander ik …

“Ik wil wat groeien in de tulpen. Daar horen dan ook wat grotere opslagloodsen bij en zo. De bedoeling is dat mijn broer zich vooral gaat richten op de akkerbouwtak en ik op de tulpen. Waarom? Ik vind het een prachtig gewas en haal er veel voldoening uit. Het is ook goed te combineren met akkerbouw. Tot nu toe hebben we nog nooit grond hoeven bijhuren om te kunnen roteren met de tulpen.”



Over vijf jaar …

“Staat er een nieuwe, grotere bewaarschuur en hebben we er wat tulpenland bij. Nu hebben we 4 hectare. Dat moet minstens verdrievoudigen. Gezien de grondhonger hier zal het niet altijd makkelijk zijn om te blijven groeien, maar ik heb er wel vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin