Opvolger Cas van Riet (19) - Foto: Peter Roek BoerenlevenFoto

‘Een tien voor de teelt, dat is waar ik voor ga’

Cas van Riet (19) heeft met zijn ouders en broer een vof van 80 hectare met tafelaardappelen, uien, bieten, graszaad, tarwe en bloemzaad.

Cas werkt fulltime als operationeel assistent-manager bij Holland Bean, onderdeel van Van Oers United. Daarnaast werkt hij thuis mee. Zijn vader zit op de spuitmachine, voor de rest is iedereen overal inzetbaar.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Ik ga het samen met mijn oudere broer overnemen. We denken veel na over de bedrijfsvoering. Door de klimaatverandering heb je steeds meer te maken met extreme regen of droogte. Ik wil met champost en compost het organischestofgehalte in de bodem verhogen. Dat geeft meer bufferwerking, want een kilo organische stof kan 10 liter water opnemen en vasthouden.

Verder sta ik open voor uitbreiding. Er komt hier weinig grond vrij en de prijs is hoog, maar dat mag geen belemmering zijn. Als een kans voorbijkomt, moet je hem pakken.”


Over vijf jaar …

“Je weet nooit wat er gebeurt of wat er vrijkomt, maar ik denk dat ik dan nog buiten het bedrijf werk. Wel hoop ik dat we er dan wat areaal bij hebben en dat het gehalte organische stof verhoogd is.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin