Rik Bartelds. Foto: Koos Groenewold BoerenlevenFoto

‘We willen én uitbreiden én arbeidsverlichting’

Met broer Bart en oom Jakob runt Rik Bartelds (28) een akkerbouwbedrijf van 450 hectare met een veenkoloniaal bouwplan en 26.000 vrije-uitloophennen.

Bart en Rik proberen het dagelijkse werk zelf te doen, hun oom werkt veel buitenshuis en is er vooral in het weekend, hij doet de administratie. Twee neven helpen in de vakanties en weekenden ook mee.

Na de bedrijfsovername verander ik …

“Onze vader is twee jaar geleden overleden, wij hebben zijn deel van het bedrijf in feite al overgenomen. We willen in elk geval graag dusdanig innoveren dat we met minder uren meer werk kunnen verzetten en daarbij wél de best mogelijke kwaliteit leveren.”


Over vijf jaar …

“Zijn we denk ik bezig met meerdere gewassen in één teeltjaar en kan het zijn dat één van mijn neven ook in het bedrijf is gestapt. We streven sowieso naar enige uitbreiding en wat arbeidsverlichting. Misschien hebben we dan een extra teelt erbij maar ik voorzie op die termijn niet veel echt grote veranderingen.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 37 van 13 juni en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin