Foto: Jan Willem Schouten BoerenlevenFoto

‘Opa begon hier ooit met 13 koeien, nu zijn er 280’

De vader en oom van Julia Poppe (17) runnen elk een melkveebedrijf. Een medewerker is er doordeweeks voor de jongveelocatie. In het weekend neemt Julia die voor haar rekening.

Julia’s grootste voorbeeld is haar opa. Hij startte ooit het bedrijf met 13 koeien. Later is dat uitgebreid tot 280.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

“Zoals mijn vader en oom het nu aanpakken, zo wil ik het ook overnemen. Uitbreiden hoeft van mij niet zo nodig, ik zie meer in optimaliseren. Bij de melkkoeien mogen de strohokken wel wat groter en bij het jongvee de boxen beter op maat. Ze staan in wat vroeger een koestal was, de boxen zijn voor de pinken eigenlijk iets te groot. Verder moeten er wat extra drinkbakken komen. Het zijn allemaal geen grote dingen, maar wel de puntjes op de i.”


Over vijf jaar …

“Ben ik afgestudeerd en hoop ik in het bedrijf te komen en mee te gaan beslissen. Ook hoop ik dat de regelgeving dan gemakkelijker is.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 37 van 13 juni en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@proagrica.com.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin