Opvolger Mirko Valk - Foto: Jan Willem Schouten BoerenlevenFoto

‘Als de fosfaatregels het toelaten, wil ik wat meer koeien’

Opvolger Mirko Valk (20) hoopt dat de melkveesector over vijf jaar weer redelijk stabiel is.

Mirko’s opa (89) voert de kalveren, zijn vader doet de overige werkzaamheden en zijn moeder verzorgt de administratie. Mirko springt bij waar nodig en werkt daarnaast bij andere bedrijven als extra hulp of vakantiekracht.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Ik zou meer willen mechaniseren. Mijn vader heeft nog niet de instelling ‘alles wat je met oliedruk kan doen moet je niet met bloeddruk doen’. Die instelling heb ik wel. Ook wil ik de stal iets aanpassen. Er staat een vleesvarkensstal leeg, die zou ik willen ombouwen tot jongveestal, zodat in de koeienstal meer dieren kunnen. Als de fosfaatregels dat toelaten.”


Over vijf jaar …

“Werk ik deels thuis en deels buiten de deur. Ik hoop dat we dan mogen salderen met de vleesvarkens. Hiervan hadden we er 800 op de peildatum. Helaas telt krimpen in deze tak niet mee bij het reduceren van fosfaatproductie. Verder hoop ik dat de melkveesector over vijf jaar weer redelijk stabiel is, zodat ik het bedrijf fatsoenlijk kan overnemen.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin