Foto: Jan Willem Schouten BoerenlevenAchtergrond

Smartphone: Filmpjes maken over het bedrijf

Boerin Christine Köning heeft een smartphone om vooral voor de kinderen bereikbaar te zijn.

“De smartphone kan je veel tijd besparen als je hem goed gebruikt. Ik gebruik hem alleen om te bellen, te appen en voor messenger, sms en Instagram.”

Naam: Christine König (48) Plaats: Zevenaar (Gld.) Bedrijf: met drie gezinnen 180 melkkoeien plus kaasmakerij, 3.500 vleesvarkens en akkerbouw. Foto: Jan Willem Schouten

Naam: Christine König (48) Plaats: Zevenaar (Gld.) Bedrijf: met drie gezinnen 180 melkkoeien plus kaasmakerij, 3.500 vleesvarkens en akkerbouw. Foto: Jan Willem Schouten

Social media

“Ik vind het vooral voor de kinderen belangrijk om bereikbaar te zijn. We gebruiken de telefoon ook als we elkaar zoeken, dan lopen we niet achter elkaar aan op het erf. Ik heb hem thuis niet altijd bij me, hij ligt waar ik hem het laatste heb gehad, bij de computer of in de keuken. Dat levert wel eens ergernis op. Ik check hem wel regelmatig. Social media vind ik vooral een verrijking voor het contact met mensen die op een afstand wonen, zoals mijn familie in Oostenrijk.”


Bestellingen via telefoon

“De smartphone bracht me mobiliteit en tijdwinst. Zakelijke afspraken gaan via de smartphone en bestellingen ook, als ze buiten werkuren binnenkomen staan ze er de volgende dag ook nog in. Facebook en Twitter deed ik eerst op de computer, tot ik een smartphone kocht voor de public relations van de kaas, om te laten zien wat je doet. Ik ben gaan appen en ik heb een Instagram-account geopend. Wij kijken kritisch wat we op de social media zetten, iedereen moet het kunnen zien.”

Filmpjes over het bedrijf

“Praktisch van de smartphone is dat ik er altijd mooie of technische foto’s mee kan maken. Alleen tekst werkt niet meer. Het komt zakelijk sterk over te werken met beeldmateriaal. Ik plaats een slideshow over de nieuwe stal en filmpjes over het bedrijf, zoals het filmpje dat onze zoon maakte van de suikerbietenoogst of dat de koeien weer de wei ingaan.”

Dit artikel is het hoofdverhaal van het Paasthema ‘Smartphones op het boerenbedrijf’. Tot en met Pasen publiceert Boerderij diverse artikelen over dit onderwerp. Meer te lezen over dit thema in het dossier. Daar is ook de paaspuzzel en een kleurplaat te vinden.

Beheer
WP Admin