Foto: Jan Willem Schouten BoerenlevenAchtergrond

Smartphone: Altijd mee, ook in de douche

Telefoon is altijd binnen handbereik van varkenshouder Peter Druijff, zelfs in de douche.

“Ik kan me bijna niet meer voorstellen hoe het is zonder mobiele telefoon. Terwijl ik nog weet dat we thuis geen vaste aansluiting hadden en we bij de buren telefoneerden.”



Naam: Peter Druijff (54). Plaats: Voorthuizen (Gld.). Bedrijf: 500 zeugen en 2.500 vleesvarkens. Foto: Jan Willem Schouten
 

Telefoon drie jaar oud

“Ik heb mijn Samsung S4 drie jaar geleden gekocht met een sim-only abonnement van € 15. Hij is altijd binnen handbereik. Hij gaat mee in de douche en ’s nachts ligt hij aan de lader op mijn nachtkastje. De meldingen zet ik dan uit om ongestoord te kunnen slapen. Ik gebruik hem vooral zakelijk. Zo ontvang ik wekelijks de varkens- en biggenprijzen via sms. Ik bekijk de slachtgegevens van de varkens op de telefoon en ik bestel sperma via een bestel-app. Verder gebruik ik hem bij het inloggen op mijnrvo.nl.”


Beelden beveiligingscamera‘s

“Daarnaast krijg ik alarmmeldingen van de klimaatcomputers en de voercomputer en ik kan de beelden van de beveiligingscamera’s zien en de camera’s aansturen. Dat vind ik makkelijk. Ik kan het alarm met de telefoon uitschakelen en de urgentie beoordelen. En een aantal storingen kan ik vanaf mijn mobiel verhelpen. Verder gebruik ik een whatsapp-groep met onze medewerkers en één met onze bedrijfsbegeleiders om snel informatie te delen.”

Twitter

“Ten slotte ben ik een fervent twitteraar. Ik heb ongeveer 1.100 volgers, waaronder veel burgers, en daar heb ik plezier van. Ik vind het belangrijk om te laten zien wat we doen als bedrijf en sector. Daarom heb ik ook een week de ‘boerburgertweet’ gedaan. Toen was ik wel meer tijd kwijt dan anders.”

Dit is het laatste artikel in de serie ‘Smartphones op het boerenbedrijf’. Lees alles over dit Paasthema in het dossier. Daar is ook de paaspuzzel en een kleurplaat te vinden.

Beheer
WP Admin