Johan Bassa. - Foto: Peter Roek BoerenlevenFoto

‘Een buurtbedrijf te koop, dat zou een droom zijn’

Johan (19) neemt over een paar jaar met zijn broer het bedrijf over.

Johans vader melkt meestal, zijn broer werkt vier dagen buiten de deur, maar neemt thuis de koeverzorging op zich. Ook Johan werkt bij andere agrariërs en hij zit nog op school. Als hij thuis is, springt hij bij waar nodig.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Mijn broer en ik gaan samen het bedrijf overnemen. Het is nu niet groot genoeg voor twee inkomens, we moeten dus groeien. Als in de buurt een bedrijf te koop zou komen dat wij kunnen financieren, dan zou dat echt een droom zijn. Mocht dat niet lukken, dan zoeken we het in verbreding, bijvoorbeeld zelfzuivelen. Dat lijkt me mooi. Je geeft je product een meerwaarde én je komt dichter in de buurt van burgers.”


Over vijf jaar …

“Ik heb me ingeschreven voor een hbo-studie Agrarisch Ondernemerschap in Dronten. Dan ga ik ook op kamers, is de bedoeling. Over vijf jaar is die opleiding afgerond, is ons bedrijf iets gegroeid en werk ik ook deels buiten de deur om ervaring op te doen.”


Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin