Boerenleven

Foto & video 11319 x bekeken

‘De sport is om vooraan te staan bij veranderingen’

Michels vader en oom verbouwen in maatschap pootaardappelen, suikerbieten, uien en granen.

Vader en oom doen alle werkzaamheden met hulp van een medewerker en een zzp-er, ook zijn er losse krachten. Michel springt bij als hij kan en waar nodig.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik ...

“Op termijn willen we nog kortere generaties binnen de stammen. Nu kopen we mini-knollen aan, als we de stamselectie willen opvoeren naar kortere lijnen, moeten we die misschien zelf gaan produceren. Daar komt natuurlijk een heleboel bij kijken, maar als het lukt, dan zou dat mooi zijn. Bovendien werk je dan in eigen beheer, dat spreekt me wel aan. Precisielandbouw? Ja, ook dat komt eraan. De sport met pootgoed is om bij de tijd te blijven en vooraan te staan bij veranderingen.”

Over vijf jaar ...

“Ben ik klaar met school en zit ik misschien in de maatschap. Mijn vader en oom zijn nog heel vitaal, dus ik denk ook aan een baan erbij.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij nr. 25 van 21 maart 2017 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Kent u ook een ambitieuze jongere met een passie voor de agrarische wereld? Dan is de wedstrijd Boerderij de Opvolger wat voor hem of haar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 15 juni.

Of registreer je om te kunnen reageren.