Sneeuw op de boerderij BoerenlevenFoto

Sneeuw op de boerderij

Op sommige plaatsen viel de laatste dagen 30 centimeter sneeuw. Boeren en boerinnen legden vast hoe hun erf eruitzag.

Sneeuwval legde de afgelopen dagen het land lam. Snelwegen raakten verstopt, scholen sloten de deuren. Nog steeds sneeuwt het her en der. De witte winter zorgt voor overlast, maar ook voor sneeuwpret én voor veel mooie plaatjes. Ook op boerenerven.

Mail uw winterfoto of -video naar de Boerderij-redactie

Heeft u ook een leuke foto of filmpje? Mail het naar de Boerderij-redactie: margreet.welink@proagrica.com

  • Op de Facebook-pagina van Boerderij postte Greet van Erp deze foto. Een oldtimer op hun boerderij is bedekt met een witte laag.

    Op de Facebook-pagina van Boerderij postte Greet van Erp deze foto. Een oldtimer op hun boerderij is bedekt met een witte laag.

  • Varkenshoudster Heleen Holtmans in Exloërveen deelde op Twitter deze foto van haar uitzicht.

    Varkenshoudster Heleen Holtmans in Exloërveen deelde op Twitter deze foto van haar uitzicht.

  • Op Wilhelminapark, een kleinschalig gemengd bedrijf in Boxtel, haalden de varkens even een frisse snuit.

    Op Wilhelminapark, een kleinschalig gemengd bedrijf in Boxtel, haalden de varkens even een frisse snuit.

  • De boeren van agri-sneeuwruimploeg @ZLTORvNijmegen werden voor de eerste keer dit zeizoen weer ingezet om de wegen sneeuwvrij te houden.

    De boeren van agri-sneeuwruimploeg @ZLTORvNijmegen werden voor de eerste keer dit zeizoen weer ingezet om de wegen sneeuwvrij te houden.

  • Suzanne‏ Ruesink stond gewoon in de melkput en liet op Twitter weten: Hier is het 365 dagen per jaar wit en we zijn nooit ontregeld.

    Suzanne‏ Ruesink stond gewoon in de melkput en liet op Twitter weten: Hier is het 365 dagen per jaar wit en we zijn nooit ontregeld.

  • Akkerbouwer Jan Reinier de Jong‏ in Odoorn twitterde: Weer of geen weer, het zetmeelpootgoed van Averis wordt gewoon gebracht.

    Akkerbouwer Jan Reinier de Jong‏ in Odoorn twitterde: Weer of geen weer, het zetmeelpootgoed van Averis wordt gewoon gebracht.

  • Marijke Verboom in Zegveld maakte deze foto van haar zoon en dochter die samen een sneeuwpop aan het maken waren. Hij schept, zij bouwt.

    Marijke Verboom in Zegveld maakte deze foto van haar zoon en dochter die samen een sneeuwpop aan het maken waren. Hij schept, zij bouwt.

  • Melanie van Vliet‏ haalde de lichtslang weer van zolder. In de sneeuw komt deze lichtkoe prachtig uit.

    Melanie van Vliet‏ haalde de lichtslang weer van zolder. In de sneeuw komt deze lichtkoe prachtig uit.

  • Merijn Aalbers in Amsterdam heeft geen boerderij, maar postte wel een geestige foto op Twitter met de tekst: sneeuw, preparing for the worst. (Voorbereiden op het ergste).

    Merijn Aalbers in Amsterdam heeft geen boerderij, maar postte wel een geestige foto op Twitter met de tekst: sneeuw, preparing for the worst. (Voorbereiden op het ergste).

Hoe komen mussen de winter door?

Marcel Strijtveen‏ in Salland vroeg zich af: Hoe komen de mussen de winter door? Nou gewoon door een graantje mee te pikken bij de boer, zo blijkt. Bekijk het filmpje over hoe mussen zich redden in de winter.

Pastinakenoogst in Engeland, sneeuw of geen sneeuw

Ook in Engeland hadden boeren te maken met sneeuw. Chris Russell in het Britse Staffordshire werkt bij een bedrijf dat 200 hectare pastinaak verbouwt, 100 hectare wortels en 200 hectare granen. Hij filmde dat de oogst van pastinaken gewoon doorgaat, sneeuw of niet. ‘Alleen watjes blijven in bed’.

Schapen in de sneeuw in Wales

Ook een andere fraaie winterfoto komt uit Groot-Brittannië. Zie de tweet, hieronder, van Boerderij’s Britse zusterblad Farmers Weekly.

Beheer
WP Admin