Wilma Versteeg. - Foto: Jan Willem Schouten BoerenlevenFoto

‘Mijn vader en ik discussiëren over stierkeuze’

Wilma Versteeg (15) melkt de koeien ’s avonds en helpt haar moeder met de koeverzorging.

Als Wilma ’s ochtends later moet beginnen op school, melkt ze ook dan. Haar vader gaat ook over de koeien en hij doet het loonbedrijf.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

“De stierkeuze. Mijn vader gebruikt veel Belgisch blauw en op eerstekalfskoeien zet hij stieren die zichzelf nog niet bewezen hebben. Daardoor zie ik koeien die qua exterieur en melkgift naar mijn idee net niet optimaal zijn. Ik zou het anders doen: meer echte fokstieren gebruiken en minder blauw. Aan tafel hebben we daar altijd discussie over. Het is echt een dingetje bij ons. Maar mijn vader staat open voor mijn mening. Samen kijken we of er koeien zijn waarbij mijn stierkeuze beter past.”


Over vijf jaar …

“Dan ben ik 20, heb ik mbo-veehouderij afgerond en zit ik hopelijk met mijn vader in maatschap. Mijn taken? Alles met de koeien wil ik graag gaan doen. Mijn vader kan zich dan helemaal bezighouden met het loonwerk en de vrijwillige brandweer, want daar zit hij bij.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin