Bart Schuitema. Foto: Hans Banus BoerenlevenFoto

‘Ik zie mijn werk als een hobby’

Bart Schuitema (28) zit samen met zijn ouders in maatschap.

Bart doet het pluimvee, zijn vader de vergister en zijn moeder de administratie. Samen met zijn vader en een fulltime medewerker leeft Bart zich uit in de akkerbouwtak.

Na de bedrijfsovername verander ik …

“Als ik het bedrijf heb overgenomen, zal ik zelf keuzes moeten maken. In het begin zullen die meer op feiten gebaseerd zijn dan de beslissingen van mijn ouders, gewoon omdat ik dat onderbuikgevoel dan nog niet zo goed heb ontwikkeld. Om dat te ondervangen zal ik in die tijd meer in het veld te vinden zijn. Meten is immers weten!“

Over vijf jaar …

“Mijn ouders zullen tegen die tijd langzamerhand een stap terug gaan doen. Ik neem dan meer managementtaken van ze over en zij kunnen dan meer ontspannen werken.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij nr. 16 van 17 januari 2017 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin