Foto: Jan Willem Schouten BoerenlevenFoto

‘Het standaard bouwplan is me niet uitdagend genoeg’

De 20-jarige Jur Veenink wil biologisch gaan werken.

Doordeweeks zit Jur op kamers in Dronten. Hij zit in het tweede jaar agrarisch ondernemerschap tuin- en akkerbouw bij Aeres Hogeschool.

Als ik het bedrijf overneem verander ik…

“Ik heb niet per se de intentie om te groeien in hectares, maar ben al jarenlang geïnteresseerd in de biologische landbouw. Ik zou graag een ruimer bouwplan willen met meer gewassen. Het standaard bouwplan is me niet uitdagend genoeg. Het werkt prima, maar ik wil het graag anders.”


Over vijf jaar…

“Is mijn studie afgerond, heb ik ervaring opgedaan in het buitenland, en heb ik een baan buiten het bedrijf, bijvoorbeeld als teeltadviseur. Ik houd er wel van om een praatje te maken met de boeren.”


Dit artikel is te lezen in Boerderij nr. 12 van 20 december 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook leuk om terug te kijken: het programma Boerderij de Opvolger, waar acht jongeren met elkaar de strijd aangaan om de titel en de hoofdprijs: een prestigieus Nuffield scholarship. Bekijk alle laatste ontwikkelingen via Facebook, Twitter en Instagram.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin