Stijn van Kuppenveld. Foto: Koos Groenewold BoerenlevenFoto

‘Het leukst is het als mijn vader met vakantie is’

Stijn (21) is overal inzetbaar en is vooral druk met de bouw van een nieuwe geltenstal.

Stijn heeft een studie MBO-veehouderij, niveau 4 richting varkenshouderij, gevolgd.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik …

Dagelijks heb ik het er met mijn vader over wat anders kan. Toen hij voorstelde om zelf gelten te gaan fokken, hebben we samen de stalinrichting uitgewerkt, ik heb vervolgens een andere zeugenlijn uitgezocht. We gaan verder met de TN70, de nieuwe lijn van Topigs Norsvin. Verder heb ik me gestort op aanpassingen voor het Beter Leven-keurmerk. En zo blijven we kijken of we moeten veranderen. Als iets beter kan, dan doen we dat.


In de toekomst …

Is de opfok helemaal op de rit en zijn we gegroeid naar 1.100 zeugen. De vergunningsprocedure hiervoor loopt momenteel. Mijn plan is dan om thuis mee in de maatschap te komen en een vaste taak te krijgen.

Dit artikel is te lezen in Boerderij 7 van 15 november 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook leuk om te volgen: het programma Boerderij de Opvolger, waar acht jongeren met elkaar de strijd aangaan om de titel en de hoofdprijs: een prestigieus Nuffield scholarship. Bekijk de laatste ontwikkelingen via FacebookTwitter en Instagram.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin