Pascal Rijk. Foto: Peter Roek BoerenlevenFoto

‘Groeien ja, maar ik hoef niet haantje de voorste te zijn’

De 24-jarige Pascal heeft crop- en farmmanagement gestudeerd in Den Bosch.

Pascal werkt fulltime als vertegenwoordiger bij Vervaet Steenbergen. Thuis is hij overal inzetbaar.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Ik wil de percelen optimaliseren met onder meer drainage. Misschien dat met groenbemesters de druk van bietencysteaaltjes is te reduceren, want daar hebben we veel last van. Om meer te kunnen verdienen wil ik toewerken naar een intensiever bouwplan met hoger salderende gewassen. Daar hoort ook een bewaarloods bij.”


Over vijf jaar …

“Hoop ik verder te zijn met de overname, staat er een nieuwe bewaarloods en is er een begin gemaakt met enkele hoog salderende gewassen.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij nr. 9 van 29 november 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook leuk om te volgen: het programma Boerderij de Opvolger, waar acht jongeren met elkaar de strijd aangaan om de titel en de hoofdprijs: een prestigieus Nuffield scholarship. Bekijk de laatste ontwikkelingen via FacebookTwitter en Instagram.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin