Opvolger Jannes Nijenhuis. - Foto: Mark Pasveer BoerenlevenFoto

‘Mijn streven is 120 hectare, dat vind ik een mooi getal’

Jannes (20) is overal inzetbaar op het akkerbouwbedrijf, alleen het rooien van de aardappelen doet zijn vader.

De Drentse Jannes studeert in Groningen en is bezig met doorstroom naar niveau 4, studierichting akkerbouw. Jannes’ ouders hebben in maatschap 90 ha. akkerbouw met voornamelijk zetmeelaardappelen, suikerbieten en tarwe.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“Ik zou de teelt van pootaardappelen willen oppakken. Die spreekt me erg aan. Bij zetmeelaardappelen stop je knollen in de grond en je haalt ze er weer uit. Dat is wel een beetje kort door de bocht gezegd natuurlijk, maar bij pootaardappelen ben je meer bezig met het gewas. Het moet allemaal nóg preciezer, dat vind ik leuk.”


Over vijf jaar …

“Zit ik in de maatschap en zijn we wat gegroeid. Mijn streven is 120 hectare, dat vind ik een mooi getal. En dan wat gewassen erbij, zoals uien of winterveldbonen. En poters dus. Verder wil ik meer gaan doen met precisielandbouw.”

Dit artikel is te lezen in Boerderij 3 van 18 oktober 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook leuk om te volgen: het programma Boerderij de Opvolger, waar acht jongeren met elkaar de strijd aangaan om de titel en de hoofdprijs: een prestigieus Nuffield scholarship. Bekijk de laatste ontwikkelingen via FacebookTwitter en Instagram.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin