Opvolger Arjan Egberts. Foto: Theo Galama BoerenlevenFoto

‘Ik wil nu wel eens beginnen met die nieuwe stal’

Arjan (22) springt bij als hij niet druk is met school. Hij zit in het derde jaar dier- en veehouderij aan Aeres Hogeschool Dronten (voorheen CAH).

Arjans ouders hebben in maatschap 80 melkkoeien en 40 hectare grond.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“De huidige stal is van 1972, het wordt tijd voor een nieuwe. Het moet iets worden met veel licht en ruimte voor rond de 120 koeien. Dan blijven we een gezinsbedrijf. Ik ben niet tegen personeel, maar ik doe het werk het liefste zelf.

Verder wil ik de melkproductie verhogen van 8.500 liter naar 10.000 per koe. De nieuwe stal zal hier mede aan bijdragen. Het wordt een uitdaging, maar de koeien hebben het wel in zich.”



Over vijf jaar …

“Zit ik in de maatschap en staat er hopelijk een nieuwe stal. We zijn er al een tijd mee bezig. We zitten vlakbij een Natura 2000-gebied, dat heeft de vergunning vertraagd. En toen we hem hadden, werd de bank terughoudend wegens de toegenomen onzekerheid in de sector. Ik zou nu wel graag eens willen beginnen.”


Dit artikel is te lezen in Boerderij 5 van 1 november 2016 en is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Ook leuk om te volgen: het programma Boerderij de Opvolger, waar acht jongeren met elkaar de strijd aangaan om de titel en de hoofdprijs: een prestigieus Nuffield scholarship. Bekijk de laatste ontwikkelingen via FacebookTwitter en Instagram.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin