Foto: ANP AkkerbouwNieuws

Britten voeren meer diepvriesfrites in

Nederland exporteert 12% meer diepvriesfrites naar Groot-Brittannië.

Groot-Brittannië heeft in de eerste 7 maanden van het lopende handelsseizoen – tot eind januari – 370.200 ton diepvriesfrites ingevoerd. Dat is 8,4% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Nederland leverde daarvan 227.200 ton. Een toename met 12%, blijkt uit cijfers van het aardappelschap AHDB Potatoes.

Stijging export naar Nederland

Aan de andere kant slagen de Britten er ook in meer diepvriesfrites op de Nederlandse markt af te zetten. De export naar ons land verviervoudigde in de periode van begin juli tot eind januari tot 9.600 ton.
Artikel gaat verder onder de tweet.

Ierland grootste afnemer

De grootste afnemer is Ierland dat met 17.900 ton ongeveer de helft van de Britse uitvoer voor haar rekening neemt. Andere groeimarkten voor de Britse fritesindustrie zijn Brazilië en België. “Al met al bedraagt de export nog niet een tiende van wat we moeten invoeren om aan de binnenlandse vraag te voldoen”, concludeert AHDB Potatoes. Het schap merkt verder op dat de internationale handel in aardappelen-in-blik langzamerhand in evenwicht lijkt te komen, nadat de Britten jarenlang veel van dat soort product hebben moeten invoeren. Met name de invoer uit België, de grootste leverancier, daalde met 8% naar 8.600 ton.

Beheer
WP Admin